Cam Balkon Modelleri

Balkonlarını evinin bir bölümü olarak kullanmak isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında yer almakta olan cam balkon modelleridir. Cam balkon yaptırma kararı alan kişilerin en çok düşündüğü sorular arasında cam balkon modelleri nelerdir ve cam balkonun ihtiyaçlarına uygun olup olmadığıdır.

Cam balkon modellerinin tamamı katlanır cam balkon sistemi olarak tercih edilmektedir ve kış bahçesi, teras ya da veranda gibi alanlarda tıpkı balkonlarda olduğu gibi sürgülü cam balkon sistemleri kullanılmaktadır. Fakat cam balkon modellerinin arasında seçim yapılırken balkonun ya da uygulama yapılacak alanın şekli ve fonksiyonu büyük önem taşımaktadır.

2020 Cam Balkon Modelleri

2020 cam balkon modelleri arasında sürgülü cam balkon, katlanır cam balkon, pimapen cam balkon ve ısı camlı cam balkon yer almaktadır. Tüm cam balkon uygulamaları mekan ve şartlar değerlendirilerek karar verilmektedir.

Sürgülü cam balkon çok geniş bir kullanım alanına sahip olan modeller arasında yer almakta olup kullanım kolaylığı sağlamaktadır.  Sürgülü cam balkon talep edildiği taktirde yarım olarak uygulanabileceği gibi talep edildiği taktirde çift bölmeli olarak da  uygulanabilmektedir. Katlanır cam çeşitlerinin ise en çok kullanıldığı örnekler arasında bahçeli evler yer almaktadır. Pimapen cam balkon sistemleri ise pimapenin sağlamlığından faydalanmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmekte olan cam balkon modelleri arasında yer almaktadır. Bu cam balkon yöntemi hem soğuğa hem de sıcağa karşı dayanıklı olması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Isı camlı cam balkon ise tek camlı balkon kapama yöntemlerine göre 5 kat daha fazla izolasyon sağlamaktadır. Bu cam balkon yöntemi daha soğuk bölgelerde tercih edilmektedir.

2020 cam balkon modelleri

Katlanabilir Cam Balkon

Popülerliği her geçen gün artan balkon kapatma sistemleri arasında katlanabilir cam balkon yer almaktadır. Katlanabilir cam balkon sisteminde temel amaç balkon manzarasının en asgari seviyede kapanması için tasarlanmıştır. Yılın neredeyse her ayında balkonunuzu kullanma imkanı sunmakta olan yöntemler arasında yer almaktadır.

Cam balkon uygulaması yaptıracak olan kişilerin önem vermesi gereken konular arasında montajı yapacak olan ustanın tecrübesi yer almaktadır. Piyasanın en kaliteli malzemeleri veya sistemi dahi olsa ustanın montaj esnasında yapacağı en ufak bir hata sistemden sağlayacak olduğunuz faydayı önemli ölçüde düşürecektir. Bu neden ile katlanabilir cam balkon yaptıracağınız firmayı özenle araştırmanız gerekmektedir.

Katlanır cam balkon yaptırmak isteyen ama bu sistemin ne olduğunu tam olarak anlayamamış pek çok kişi bulunmaktadır. Katlanabilir cam balkon ev tipi balkonlarda en çok tercih edilen cam balkon sistemdir. Cam balkon sisteminin 50 ya da 60 cm boyutunda açılması mantığına dayanmakta olan ve her bir açılan kanadın bir uçta toplanması mantığına dayanan balkon sistemine verilmekte olan isimdir.

Cam Balkon Görselleri

Cam balkon görsellerini inceleyerek araştırma yapmakta olan pek çok kişinin aklında cam balkon sistemlerinin oval veya köşeli balkonlara uygulanıp uygulanamayacağı sorusu yer almaktadır. Cam balkon sistemleri tüm balkonlara rahatlıkla uygulanabilmektedir. Cam balkon yapımı için ölçü alma esnasında oval balkonlardaki birleşme açıları, açı ölçüm cihazları ile tespit edilerek alınan açılar imalat esnasında profilde, yapılacak özel teknikler ile derecelendirilir ve alüminyum profiller birleştirildiğinde balkonda yer alan yuvarlak şekil oluşturulmuş olur. Uzman kadrolar aynı teknik ile balkonunuz için en doğru cam balkon uygulamasını gerçekleştirecektir.

cam balkon modelleri fiyatları

Cam balkon uygulamalarının temizliği bayanlar için en önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Peki, cam balkonların temizliği nasıl yapılmalıdır? Katlanır cam balkon uygulamasında kanatların tamamı iç bölgeye açılabileceği için kapalı iken dışarıda kalan bölümün, camlar içeriye katlandığında ise içeride kalan bölümün temizliği yapılarak tamamlanabilir. Ayrıca camların tamamını hiçbir şekilde sarkma gibi durumlara maruz kalmadan temizleyebileceğiniz için daha güvenli bir şekilde işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Cam balkon yaptıracak kişiler için önemli sorunlardan bir diğer ise cam balkonların sızdırma yapıp yapmayacağıdır. Genel olarak cam balkonların yalıtım amaçlı kullanılmadığını bilmelisiniz. Ancak gelişen teknoloji ile cam balkonlarda yalıtım oranının %85’e kadar çıktığı bilinmelidir. Eğer su sızdırma gibi bir problem ile karşılaşırsanız su tahliye bölmesi ile profilin içerisinde kalan yağmur suyunu dışarıya kolayca atabilirsiniz. Fakat camların arasında kullanılmakta olan şeffaf fitillerin çift taraflı iç ve dışta kullanımı ile rüzgar, ses ve toz yalıtımının üst düzeye ulaştığını da bilmelisiniz.

Cam balkonların güvenli olup olmadığı da bu sistemi kullanmakta ya da kullanmayı düşünen kişiler için önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Cam balkon modelleri temperli ve lamine güvenlik camları tercih edilmekte ve bu camların hem alt hem de üst kısımlarında birbirinden bağımsız olarak çalışmakta olan kilitler bulunmaktadır. Bu sayede küçük çocukların bu camları kolayca açabilmesi engellenmiş olmaktadır. Balkonunuzun 2 metre yüksekliğe kadar olması cam balkondan tam verim almanızı sağlayacaktır. Ancak bundan daha yüksek bir balkona sahipseniz şiddetli rüzgar gibi hava şartlarında camın sarsılması ile evin içine yağmur girebilmektedir. Bundan daha yüksek bölümlerde yer alacak cam balkonların güvenlik sorunu oluşturmaması için farklı önlemler alınmaktadır. Aşırı yüksek balkonlarda camların açıkta kalan yerleri sabit profiller yardımı ile kapatılmakta ve ev sahiplerinin güvenliği sağlanmaktadır.

Cam balkonların teslimatı anlaşma yapmış olduğunuz firmaya göre 7 ile 10 gün içerisinde tamamlanabilmektedir.  Camın hazırlanma süreci balkonunuza göre farklılık göstereceği için anlaşma esnasında uzmanlar teslimat gününü mutlaka bildirmektedir. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir